înapoi

Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din Brăila

Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Brăila se află în Piața Traian (sau Grădina Tiriplic, cum îi spun localnicii).

Este cel mai vechi locaș de cult ortodox din orașul de pe malul Dunării. A fost deschisă la scurt timp după Pacea de la Adianopol din 1829, moment în care a fost realipită trupului Țării Românești.

Un lucru uimitor este că aici se află singura mochee din România care a fost transformată în biserică ortodoxă, fiind și printre singurele locașuri care nu au turlă. Iar asta îi este datorat arhiducelui Mihail Pavlovici Romanov (1798-1849), care pe atunci era comandant al armatei rusești. După aceea, o bună perioadă de timp a fost unica biserică a orașului, până au început să se mai zidească altele, lucru care-i crește însemnătatea și rolul imperios pe care l-a avut în comunitatea brăileană.

 

Prin urmare, vino să o vezi și pune-o în planul tău!

 

Adaugi "Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din Brăila" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Brăila?
Reviews
  • De ce de ziua hramului bisericii norodul lasă cele sfinte la ghena și se calca in picioare pentru un amator de senvis dat de pomană de biserica , atît de mare a ajuns sărăcia suntem homo sapiens sau niste antropoide primitive.Mare e credință ENORIASA.doamne .De ce nu e mai multa organizare bisericească pt evitarea balamucului creștinesc ortodox de altfel.Asa exemplu dam la lume sau la turiști????????
  • Fosta geamie in timpul stapanirii otomane, a fost transformata in biserica ortodoxa in 1831, dupa ce Braila a revenit Tarii Romanesti. Constructia pastreaza elemente de arhitectura orientala, fiind una din putinele biserici din Romania care nu are turle.
  • Biserica mea de suflet
  • O locație de cult primitoare ,te simți în mîngîiere a măicuțe SFINTEI ♥️♥️♥️♥️♥️🙏🙏🙏🙏🙏🙏🌹🌹🌹🌺🌺🌺
  • Este o biserică construită în ultimii ani din contribuția persoanelor de bine. Construcția este mare. Pictura este nouă, foarte frumoasa. Locația necesita în continuare amenajări, în special în perimetrul exterior. Am cunoscut în mai 2019 o bătrână de 79 ani care mi-a declarat că este ctitorul acestui lăcaș, întemeiat pe pământul ei. Soțul ei a avut un vis înainte de a muri cu 6 săptămâni și a lăsat cu limba de moarte sa se construiască această biserică. Foarte, foarte pitoresc este drumul pana la biserică, ne asfaltat, dar destul de bun.
30min

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică 08:00 - 20:00
  • Luni 08:00 - 20:00
  • Marți 08:00 - 20:00
  • Miercuri 08:00 - 20:00
  • Joi 08:00 - 20:00
  • Vineri 08:00 - 20:00
  • Sâmbătă 08:00 - 20:00

Adresă și contact:

str. Piața Traian nr. 3, mun. Brăila, jud. Brăila

    Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.