înapoi

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România. De asemenea, găzduiește și o colecție impresionantă de picturi, deținând un patrimoniu prețios. Sediul acestuia se află în vechiul Palat Regal, clădire care datează din 1812. A fost folosită de voievodul Alexandru Ghica și mai apoi de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, până în 1866 când avea să devină reședința Regelui Carol I. Demolat în a doua parte a anilor 1930, edificiul va fi complet rezidit în perioada Regelui Carol al II-lea. După bombardamentele germanilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, palatul ca fi reabilitat de comuniști. În 1948 este trecut în grija Ministerului Artelor şi Informaţiilor cu scopul înființării muzeului. Peste doi ani se deschidea prima galerie națională de artă. În 1989 este grav avariată, anul următor primește denumirea actuală și intră într-un proces îndelungat de renovare și reabilitare, care se desfășoară între 1990-2000.

Deține două galerii principale: Galeria Națională și Galeria de Artă Europeană, așa că, hai și tu în acest univers al artei!

Intrare cu plată

1h30min

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică 11:00 - 19:00
  • Luni Închis
  • Marți Închis
  • Miercuri 11:00 - 19:00
  • Joi 11:00 - 19:00
  • Vineri 11:00 - 19:00
  • Sâmbătă 11:00 - 19:00
*

Programul de iarnă (oct.-apr.): 10-18 Luni-marți: închis. Accesul ultimului vizitator este permis cu o oră înainte de închiderea muzeului.

Adresă și contact:

str. Calea Victoriei nr. 49-53, sector 1, mun. București

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Mănăstirea Antim

Mănăstirea Antim

Mănăstirea Antim este un locaș cunoscut din capitală, care datează din secolul al XVIII-lea.