înapoi

Grădina Botanică Dimitrie Brândză

Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” este o altă destinație bucureșteană unde merită să ajungi.

Bazele i-au fost puse de către medicul și farmacistul Carol Davila în anul 1860, iar pe atunci se afla în grija Facultății de Medicină și Farmacie. Inițiativa a fost aprobată și de domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

O dată ce sediul îi este schimbat în 1874 și intră în subordinea Universității București, mai multe schimbări sunt anunțate. Frâiele sunt preluate de profesorul Dimitrie Brândză, al cărui nume îl poartă și în prezent, datorită căruia s-au petrecut multe lucruri de bun augur pentru dezvoltarea Grădinii. De data aceasta locul ei este în apropierea Facultății de Științe, dar directorul instituției a insistat ca aceasta să fie reamenajată, lucru care a necesitat un nou spațiu. Acest demers a fost concretizat abia după zece ani, unde se poate vedea și acum.

În urma celor două Războaie Mondiale a rămas cu multe degradări și pierderi, beneficiind de reabilitare în decursul timpului.

Se întinde pe circa 18 hectare și are 15 sectoare, printre care și un muzeu.

Așa că, hai și tu la Grădina Botanică!

Adaugi "Grădina Botanică Dimitrie Brândză" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 14 atracții turistice din București?
Reviews
  • Din pacate multe plante sunt destul de neingrijite si unele chiar uscate. Apa lacului e foarte murdara. Doar zona de conifere este ok, restul mi-a lasat o impresie neplacuta. Am mai fost aici si acum 2-3 ani si era la fel, nimic nu s-a schimbat in bine de atunci. Pretul biletului ar fi ok (10 lei) daca s-ar si investi acesti bani. Insa ieri am platit la intrare biletul, dupa cativa metri a venit o doamna paznic la mine si mi-a cerut biletul la control. Eu am crezut ca vrea sa-l valideze, dar de fapt acea doamna paznic a plecat cu biletul meu in casuta de la intrare, fara nici un alt cuvant. Ma intreb daca nu cumva repun in vanzare aceste bilete confiscate in felul acesta... Nu aveam chef de cearta si am plecat mai departe, dar nu mi se pare normal ce mi s-a intamplat.
  • Ar fi putut fi mai bine amenajate aleile, adica asfalt mai bun unde sa poti merge lejer cu un carucior cu copil mic si ar fi putut avea un POS, mai ales in vremurile astea de pandemie
  • Am gasit Gradina Botanica intr'o stare absolut deplorabilă, plantele își plang efectiv de mila in adevararul sens al cuvântului, exista indicații cu respectivele plante, denumiri etc dar nu exista planta in sine, absolut nimeni nu se preocupa de ani foarte multi de gradina botanica, aleile sunt crăpate peste tot, este un peisaj muribund. Am trăit cu impresia ca voi vedea ceva frumos. Stupefiant este că vad comentariul multora care sustin ca au văzut ceva frumos aici, i'as sfatui sa vadă sau chiar sa viziteze Gradina botanica din Iasi sau din Cluj sau daca au posibilitatea sa mearga intr'o gradina botanica in strainatate... Dar nu va fi nevoie sa mearga deoarece va trebui doar sa privească in jur si își vor da seama de nivelul la care plantele de acolo sunt chinuite si nepasarea autorităților duce in București. Trist. Sfatul meu meu pentru iubitorii de plante si natura, de evitat acest obiectiv.
  • De ce în anul 2020 în plina pandemie, nu pot plăti întrarea cu cardul? Chiar este frustrant! Foarte frumoasa gradina botanica, nota 10!
  • O grădină minunată! Natura este splendidă! Fiecare părticică de viață o puteți admira fie pe lac, fie pe uscat. Am rămas impresionată de frumusețea ei! Cu siguranță voi mai reveni. 🦋

Intrare cu plată

7 lei/persoană
1h

Timp mediu de vizitare

*60

Program:

  • Duminică 08:00 - 20:00
  • Luni 08:00 - 20:00
  • Marți 08:00 - 20:00
  • Miercuri 08:00 - 20:00
  • Joi 08:00 - 20:00
  • Vineri 08:00 - 20:00
  • Sâmbătă 08:00 - 20:00
*

Programul de iarnă (oct.-mar.): zilnic între orele 09-17. Muzeul Botanic: marți, miercuri, joi, vineri: 10 -15 sâmbată, duminică: 09 – 13 Serele de Expozitie și Pavilionul Pădurea Tropicală: marți, joi, vineri: 10-15 sâmbătă, duminică: 9-13 În zilele de luni și miercuri serele sunt închise publicului vizitator întrucât se execută lucrări speciale de îngrijire a plantelor vii din colecții (plantări, transplantări, tratamente fitosanitare etc.).

Adresă și contact:

șos. Cotroceni nr. 32, sector 6, mun. București

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.