Grădina Zoologică din Târgoviște este un obiectiv însemnat al județului Dâmbovița. Deși a fost întemeiată oficial în anul 1957, se pare că primul spațiu zoo nu numai din județ, ci și din țară, lua ființă în perioada medievală. Domnitorul controversat al vremii, Petru Cercel (1556-1590), a dat ordin de a fi amenajată o zonă de promenadă lângă Turnul Chindiei, asemănătoare cu cele din Italia, și să fie aduse cuști imense unde să stea animalele sălbatice. Deși nu a rezistat în timp și acum nu se mai află lângă turn sau nu mai are acele adăposturi uriașe, totuși este în parcul cu același nume (lucru realizat în anii '70), ceea ce unește cumva trecutul cu prezentul Grădinii Zoologice. Se întinde pe circa patru hectare și găzduiește peste 160 de specii de animale și păsări. E un loc unde poți veni atât în sezonul cald, cât și în cel rece, fiind puse la dispoziție activități specifice pentru fiecare.
Așadar, propune-ți și tu să-l vizitezi cât mai curând!
Adaugi "Grădina Zoologică din Târgoviște" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Dâmbovița?
Câte zile ți-ai petrece în Dâmbovița?
Grădina Zoologică din Târgoviște este inclus în planul de călătorie
Arată-mi sugestii din Muntenia:
Teleorman
București
Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :
Parcul Central din Turnu Măgurele
Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.
Cetatea medievală Turnu
Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.
Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești
Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.
Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Aria naturală și lacul Suhaia
Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.
Mănăstirea Coșoteni
Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.
Iți recomandăm în București următoarele locații :
Spectacol la Opera Națională București
Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.
Hanul lui Manuc
Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.
Hanul cu Tei
Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.
Parcul Cişmigiu
Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.
Mănăstirea Stavropoleos
Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.
Muzeul Național de Artă al României
Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.