înapoi

Sfinxul din Bucegi

Sfinxul este unul dintre cele mai faimoase obiective naturale atât ale județului Dâmbovița, cât și ale României. Acesta se află în zona platoului Masivului Bucegi și, de-a lungul timpului, fiind erodat de vânt, a ajuns să aibă forma unui cap uman care seamănă cu Sfinxul Egiptean, ambele având aceeași înălțime de opt metri. Datorită acestui lucru poartă denumirea acturală și este inclus pe lista monumentelor naturale, fiind unul dintre simbolurile țării. Pentru strămoșii daci era un loc mistic și sacru unde aceștia îl venerau pe Zamolxe, pentru geologi este o stâncă, pentru turiști e descoperirea unui spațiu energetic unde vin anual pe 28 noiembrie, iar pentru mulți e o destinație misterioasă. Sfinxul merită vizitat indiferent de categoria în care te afli, de  anotimp, de legendele și poveștile țesute sau neelucidate în ceea ce-l privește. 

Este situat la peste 2000 de metri altitudine, așa că îl poți considera trofeul pentru care merită să parcurgi traseul pe jos!

Adaugi "Sfinxul din Bucegi" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Dâmbovița?
Reviews
  • Extraordinar. Se poate ajunge si cu masina personala sau cu telecabina! Cu masina personala se merg 50km, dupa care inca 6km pe jos. Merita tot efortul. In drumul vostru pe jos sa treceti si pe la pestera Ialomitei!
  • Locul e frumos si sfinxul arata super. Dar se vede ca vine romanul cu Jeepanul si manele! E plin de gunoaie lasate de gunoaie umane!
  • SUPER@! Traseul cu masina e foarte bun și din punctul opririi mai mergeți pe jos intre 30/90 minute în funcție de forma fizică un traseu mediu ca dificultate
  • Foarte frumos noi mergem cu masina pana pe platoul bucegi si de acolo la pas urcam pe jos o placere si tot odata iti testezi si puterile la o altitudine ridicata vezi daca mai ai rezistenta dar recomand la toata lumea sa fie echipati cu haine grosute si pelerine de ploaie pe noi nea prins o ploaie cu gheata si eram in tricou maneca scurta si neam intors dar miau inghetat mainile ca nu mai puteam sa misc degetele
  • Din păcate nu am putut ajunge cu telecabina pt ca era foarte aglomerat și am căzut în capcana celor care oferă transport cu " masina 4×4" doar cu 100 lei persoana pana lângă Babele. O mare țeapă pt ca nu te duc decât pana la Piatra Arsa, iar de acolo mai ai de mers pe jos o ora jumătate. Noi am fost și cu un copil mic. Drumul pana la Piatra Arsa e impecabil . Rușine dnul Remus pt ca păcăliți lumea.
3h

Timp mediu de vizitare

*180

Program:

  • Duminică Nonstop
  • Luni Nonstop
  • Marți Nonstop
  • Miercuri Nonstop
  • Joi Nonstop
  • Vineri Nonstop
  • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

com. Moroeni, jud. Dâmbovița

    Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.