înapoi

Castelul Pelișor

Castelul Pelișor face parte din Complexul Peleș, fiind construit tot din dorința Regelui Carol I, ca dar pentru viitorul cuplu regal moștenitor la tron, principele Ferdinand I și principesa Maria. Avea să le servească tot ca reședință de vară, realizată în stilul arhitectural Art Nouveau.

A fost proiectat de unul dintre cei doi arhitecți ai Peleșului, Karel Liman, construit în perioada 1899-1902 și decorat de un vienez. Datorită acestor lucruri, are multe puncte în comun cu „fratele mai mare”, plus că se află la câteva sute metri distanță și mai târziu (în 1993) este transformat  și el în muzeu.

Regina Maria și-a lăsat amprenta în cadrul încăperilor, luând naștere camere precum „Camea de  Aur”, „Dormitorul de Aur” sau „Capela”. Aici se regăsește și stilul eclectic, îmbinat cu elemente bizantine sau celtice.

 

Prin urmare, atunci când îți planifici să vii în zonă, musai trebuie să se afle și acest castel în planul tău de călătorie!

Adaugi "Castelul Pelișor" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Prahova?
Reviews
  • Foarte frumos, e deja a doua oara cand il vizitez si inca descopăr lucruri. Am citit recenziile de mai jos, dar nu mi s-a intamplat nimic din cele scrise spre norocul meu: - am parcat masina, am primit si bon dupa ce l-am cerut -de pe aleea dinaintea castelului ni s-a spus ca cine nu vizitează nu poate trece de acel punct, masuri covid-19, normale din punctul meu de vedere; noi vrand sa si vizitam, am platit - am fost si la baie fara probleme - am vizitat castelul in mod organizat cu acces in camere doar cand se eliberau - la sfarsit, pozele de pe terasele Peleșului
  • Un loc superb, dar este ciudat mai ales acum in pandemie ca nu poti plati cu cardul. Esti anuntat inca de la intrare de acest lucru si esti indemnat catre un atm aflat la doi pasi, atm la care daca utilizezi un card in euro ai schimbul valutar la 4.2 lei/euro cand euro este cotat la 4.7 sau 4.8. Cred ca se intampla intentionat acest lucru.
  • Locația frumoasa, merita vizitat. Personalul lasa de dorit...grav!!!! Atenția pentru vizitatori este egala cu 0. Nu te îndruma, nu primesti răspunsuri la întrebări! Am observat peste 10 persoane, cate unul in aproape fiecare încăpere vizitată în tur, din staff-ul locației, care pur si simplu "rupeau facebook-ul" pe un scaun in loc sa fie ghizi pentru vizitatori. Am avut "noroc" de niste boxe wi-fi, care erau date atat de încet incat trebuia sa te chinui sa auzi ce se prezintă despre încăperea respectivă. Credeam ca asta este treaba ghidului/personalului...ma rog. Din pacate, atunci când își ridicau ochii din telefon singura grija era sa te păzească sa nu faci 1-2 poze cu telefonul daca nu ai plătit bilet separat - pe lângă cel de 30 sau 45 lei pentru tur - cred ca pretul de intrare, care de altfel este unul destul de decent, ar trebui sa includă și posibilitatea de a fotografia cu telefonul.
  • Castelul Peleş este superb, merită văzut cel puțin o dată în viață. Toate încăperile, mobila, obiectele decorative sunt la superlativ. O adevărată lecție de istorie şi artă. Curtea exterioară ar merita mai multă atenţie din partea celor care gestionează acest castel. Un minus din punctul meu de vedere este că nu am putut plăti biletele de intrare cu cardul. A fost destul de aglomerat pentru o zi din mijlocul săpămânii (miercuri-19.08).
  • În interior, este spectaculos. În ceea ce privește somptuozitatea, îmi amintește de castelul Schonbrun de la Viena. Decorațiunile interioare sunt extraordinare. M-a dezamăgit, însă, lipsa de interes pentru grădinile exterioare și pentru împrejurimi, unde unde buruienile înalte de un metru sunt la ele acasă, iar terasele construite stau să cadă, fără indicii că s-ar încerca renovarea. Iar programul de vizitare e foarte scurt, plus că nu bate cu ce scrie pe site. De asta îi dau doar 3 stele. În rest, merită văzut.

Intrare cu plată

20 lei/persoană
2h

Timp mediu de vizitare

*120

Program:

  • Duminică 09:15 - 16:15
  • Luni Închis
  • Marți Închis
  • Miercuri 11:00 - 16:15
  • Joi 09:15 - 16:15
  • Vineri 09:15 - 16:15
  • Sâmbătă 09:15 - 16:15

Adresă și contact:

aleea Peleșului, orașul Sinaia, jud. Prahova

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.