înapoi

Muzeul Ceasului Nicolae Simache

Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” (1905-1972) este unul dintre obiectivele reprezentative ale Ploieștiului.

Din 1993 poartă numele însemnatului profesor de istorie, cel care a și inițiat înființarea acestuia, unic, de altfel, în țară.

În anul 1963 a fost inaugurat într-una dintre sălile Palatului Culturii cu o colecție de 300 de exponate și purta denumirea de „Ceasul de-a lungul vremii”. Ulterior, după ce a început să se îmbogățească patrimoniul acestuia, a fost necesară mutarea colecției într-un alt spațiu. Este mutat în Casa Luca Elefterescu în 1971, iar anul următor redeschis publicului și face parte din cadrul Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.

Actualmente deține în jur de 4000 de piese, de la ceasuri care mai de care mai deosebite, vechi sau rare și tot felul de obiecte din spectrul acesta, care datează începând cu secolul al XVI-lea până în prezent.

 

Și ceasurile sunt considerate opere de artă, așa că vino la muzeu să le admiri!

Adaugi "Muzeul Ceasului Nicolae Simache" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Prahova?
Reviews
  • Are o bogată achiziție de ceasuri de epocă, unicate rare.
  • Rușine , nu porți beneficia de reducerea de elev sau student daca nu ai carnet , desi in ziua de azi nu mai este obligatoriu in invatamant al acestui asa zis document. Rușine sistemului local si pentru interzicerea fotografierii cu telefon, fara a plati taxa de 20 de lei, taxa e valabila pentru aparat foto in toate muzeele din Romania. Rusine ca au bilete de 8 lei nu de 12 sau de 4 si 6 lei cat ar fi taxa cerută. Rusine ca taxa este aceleași in pandemie deși nu beneficiezi de vizionarea pe monitoare a evolutiei ceasului si a funcționării cutiilor muzicale, deși intrau in prețul plătit, motivarea este ca trebuie sa le dezinfecteze si ca se pot strica...😄,
  • Foarte frumos! O călătorie în timp cu ajutorul personalului amabil și îndreptat către vizitatori. Mergeți să vizitați.
  • E greu de descris în câteva cuvinte. E un muzeu fascinant !muzeul are ceasuri și de 400 ani,iar încăperile in care sunt expuse te lasă fără cuvinte!
  • Un muzeu pentru oameni educați, care apreciază aceasta colectie. Sunt doua aspecte: unul legat de evoluția orologiilor, a mecanismelor si altul legat de istoria noastră, a celor care au colecționar astfel de mecanisme. Sunt exponate interesante care au aparținut unor personalități, cum ar fi Al. I. Cuza. Am vizitat colectia când era mutată temporar la Muzeul de Istorie și Arheologie.

Intrare cu plată

8 lei/persoană
45min

Timp mediu de vizitare

*45

Program:

  • Duminică 09:00 - 17:00
  • Luni Închis
  • Marți 09:00 - 17:00
  • Miercuri 09:00 - 17:00
  • Joi 09:00 - 17:00
  • Vineri 09:00 - 17:00
  • Sâmbătă 09:00 - 17:00

Adresă și contact:

str. Nicolae Simache nr. 1, mun. Ploiești, jud. Prahova

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.