- 4 lei- grupuri organizate de minimum 10 persoane
- 10 lei- taxa foto/video amatori
- 100 lei- taxa foto/video profesioniști
Muzeul Național al Petrolului este adăpostit de municipiul Ploiești, fiind una dintre cele mai însemnate, dat fiind că în țară sunt numai trei astfel de instituții, celelate două aflându-se în județul Bacău.
Ideea creării unui astfel de spațiu a venit ca urmare a celebrării centenarului industriei petroliere de pe pământul românesc. Acest lucru se petrecea în anul 1957, iar în toamna anului 1961 a fost înființat cu scopul de a pune în valoare atât istoria petrolului, cât și industria petrolieră din România.
Începând cu anul 2017 face parte ca secție din cadrul Muzeului Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova. De asemenea, colecția a trecut în proprietatea Consiliului Județean, până atunci fiind în posesia OMV Petrom.
După ce a fost închis temporar, în 2018 a fost redeschis și repus la dispoziția turiștilor.
În prezent deține un patrimoniu generos care numără peste 8.000 de exponate. De la diverse utilaje, hărți, felinare, până la albume, documente și fotografii sau brevete de invenție, toate putând fi admirate în cadrul muzeului.
Este un muzeu reprezentativ al Prahovei, așa că trebuie să se afle și în planul tău de călătorie!
Intrare cu plată
6 lei/persoanăTimp mediu de vizitare
*45
Program:
Adresă și contact:
str. Doctor Dumitru Bagdazar nr. 8, mun. Ploiești, jud. Prahova
Contactează:
Vezi telefonParcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.
Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.
Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.
Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.
Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.
Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.
Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.
Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.
Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.
Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.