înapoi

Podul Înalt de la Vaslui

Podul Înalt de la Vaslui este unul dintre cele mai simbolice locuri ale județului, fiind în mod direct asociat cu celebra bătălie a lui Ștefan cel Mare cu otomanii, de pe 10 ianuarie 1475.

A fost o victorie uimitoare și aproape miraculoasă, care a rămas adânc impregnată atât în istorie, cât și în conștiința populară. În urma acesteia, Papa Sixt al IV-lea l-a supranumit pe marele domnitor moldovean „principele creștinătății”, evenimentul fiind consemnat de mai mulți cronicari ai vremii.

În prezent aici se află o statuie ecvestră a voievodului, la care se ajunge prin urcarea unui număr destul de mare de scări. Aceasta a fost inaugurată în anul 1975, moment în care s-au împlinit cinci secole de la marea izbândă.

Un loc încărcat de istorie, aflat în aer liber și care merită să fie prezent și în planul tău de călătorie. 

Prin urmare, hai și tu la Podul Înalt!

Adaugi "Podul Înalt de la Vaslui" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Vaslui?
Reviews
 • O locatie foarte frumoasa, buna pentru promenada, dar si plina de istorie. In aceasta zona a avut loc batalia de la Podul Inalt, poate cea mai rasunatoare victorie a voievodului moldovean Stefan cel Mare din intreaga sa domnie. Zona este amenajata cu banci, cosuri de gunoi si iluminat public. De asemenea, zona este supravegheata video, pentru un plus de siguranta. Locatia are parcare, pe partea opusa fata de monument, dar, din pacate nu exista nicio trecere de pietoni, astfel, pericolul de accidente fiind mare (in zona circulandu-se cu viteza).
 • Trebuie văzut !
 • Va rog opriți la acest monument. Stați 5 minute și reculegetiva și gândiți-vă ce s-ar fi întâmplat daca Ștefan cel Mare nu ar fi fost... Deși per ansamblu în acest moment 2019 monumentul nu arata foarte bine merita totuși sa vedeți per ansamblu și nu luați în considerare ultimii 30 de ani trecuți peste acesta. Ultimii 30, degeaba.... De nepăsare.... Priviți solemnitatea și profunzimea acestui omagiu adus lui Ștefan cel Mare. Dacă as trece pe acolo mereu, sincer, aș opri și aș pune măcar o dată pe luna un buchet de flori sau ceva care sa arate ca ne pasa de istoria noastră si de noi, deși celor care au în grija acest monument arata tocmai opusul.
 • Statuia este impresionanta dar zona din jurul ei este tipic romanesc. Multe deșeuri menajere.
 • Frumos , dar slab intretinut.
30min

Timp mediu de vizitare

*30

Program:

 • Duminică Nonstop
 • Luni Nonstop
 • Marți Nonstop
 • Miercuri Nonstop
 • Joi Nonstop
 • Vineri Nonstop
 • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

DN nr.24 117, sat Muntenii de Jos, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui

  Arată-mi sugestii din Moldova:

Iți recomandăm în Iași următoarele locații :

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.