înapoi

Film la Cinema Victoria Iași

Cinema Victoria Iași a fost construit în anii '60 și deține sala cu cel mai mare număr de locuri din oraș, adică 902 scaune.

Datorită poziționării sale (în centrul Iașiului) a devenit unul dintre cele mai cunoscute puncte de interes, repere sau locuri de întâlnire. După anul 1990 a intrat într-o stare de hibernare în ceea ce privește starea clădirii, care timp de peste trei decenii a fost trecută cu vederea de autoritățile locale.

În toată această perioadă s-au mai proiectat filme, însă degradarea și condițiile precare și-au spus cuvântul.

De aceea, reabilitarea sălii de cinema a fost extrem de bine-venită în rândul publicului ieșean. Inaugurarea Sălii Unirii s-a petrecut în iarna anului 2019, servind atât ca cinema, cât și ca spațiu pentru diversele evenimente sau activități culturale.

Actualmente funcționează sub egida R.A.D.E.F. RomaniaFilm și merită să mergi și tu la un film!

Adaugi "Film la Cinema Victoria Iași" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 125 atracții turistice din Iași?
Reviews
  • Am fost foarte curios sa vad cum arata sala dupa asa zisa renovare. O sa expun cateva puncte la care trebuie neaparat lucrat, ca sa se poata numi sala de spectacole. Primul ar fi lipsa garderobei unde sa iti lasi haina. Al doilea, sunt scaunele nepotrivite pentru o sală din 2020. Parchetul este degradat, având o vechime considerabilă. Intrarea se face pe niste uși de fier, de acum mai bine de 30 de ani, iar atmosfera la intrare este una rece si impersonală. Faptul ca au vopsit toata sala in negru, nu o transforma automat intr-o locație elegantă. Mai este mult până sa devina un loc cald si primitor.
  • Sala foarte frumoasa, curat, sonorizarea foarte buna, iar concertul cu HOLOGRAF a fost super frumos. Sunt din Iași așa că am să tot vin la spectacolele care vor fi in aceasta sala!
  • E pe un trend ascendent, daca se vor organiza mai multe spectacole , inclusiv se vor rula filme noi si se va investi în locație pt eventuale premiere in Moldova, va fi un punct de referință al Iașului!
  • Un fost cinematograf comunist, cu pretenții de sala de spectacole. Pare insalubru și prost întreținut,destul de dărăpănat și foarte întunecos. Holul de intrare, te face să vrei sa ieși, nu să intri. În sala de spectacole, parchetul este vechi, și murdar, scaunele chiar dacă au fost retapițate sunt foarte incomode. După părerea mea este o rușine să spui că este o sală de spectacole a Iașului
  • Sala "renovată" a fost doar vopsita cu o culoare închisă și s-au îmbrăcat scaunele. Locuri incomode, mici, mai ales pe ultimul rând (unde se vând totuși bilete la preț normal). Sonorizare foarte proastă, probabil doar ce aducteatrele invitate. Nu există garderobă, doar un cuier unde poți lăsa hainele "pe propria răspundere",. Miros de vin fiert, sa
2h

Timp mediu petrecut

Parcare:

cu plată

* Parcare cu plată pentru aproximativ 80 locuri cu excepția zilei de sâmbătă și a sărbătorilor legale. Parcarea Gându este cu plată, se află în spatele teatrului ( lângă Oficiul Registrului Comerțului Iași ) cu acces de pe str. Gându.

Program:

  • Duminică 12:00 - 22:00
  • Luni 12:00 - 22:00
  • Marți 12:00 - 22:00
  • Miercuri 12:00 - 22:00
  • Joi 12:00 - 22:00
  • Vineri 12:00 - 22:00
  • Sâmbătă 12:00 - 22:00

Adresă și contact:

str. Piata Unirii nr. 5, mun. Iași, jud. Iași

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Moldova:

Iți recomandăm în Iași următoarele locații :

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.