Cinema Victoria Iași a fost construit în anii '60 și deține sala cu cel mai mare număr de locuri din oraș, adică 902 scaune.
Datorită poziționării sale (în centrul Iașiului) a devenit unul dintre cele mai cunoscute puncte de interes, repere sau locuri de întâlnire. După anul 1990 a intrat într-o stare de hibernare în ceea ce privește starea clădirii, care timp de peste trei decenii a fost trecută cu vederea de autoritățile locale.
În toată această perioadă s-au mai proiectat filme, însă degradarea și condițiile precare și-au spus cuvântul.
De aceea, reabilitarea sălii de cinema a fost extrem de bine-venită în rândul publicului ieșean. Inaugurarea Sălii Unirii s-a petrecut în iarna anului 2019, servind atât ca cinema, cât și ca spațiu pentru diversele evenimente sau activități culturale.
Actualmente funcționează sub egida R.A.D.E.F. RomaniaFilm și merită să mergi și tu la un film!
Timp mediu petrecut
Parcare:
cu plată
Program:
Adresă și contact:
str. Piata Unirii nr. 5, mun. Iași, jud. Iași
Contactează:
Vezi telefonBiserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.
Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.
Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.
Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).
Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.
Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.