- Prețurile variază în funcție de spectacol. Se pot cumpăra și online.
Teatrul Național Vasile Alecsandri este o altă clădire-simbol din spectrul cultural ieșean. Începând cu anul 1896 aici au jucat peste 175 de stagiuni. De asemenea, întâia piesă jucată în limba română s-a petrecut în 1816.
Prima sa întemeiere datează din 1940, când bazele i-au fost puse de patru mari intelectuali ai vremii: Costache Negruzzi, Vasile Alecsandri și Mihail Kogălniceanu. După incendiul năprasnic din 1888 se hotărăște ridicarea unei clădiri noi și demne de un teatru care dăinuia deja de peste patru decenii. Proiectată de arhitecții vienezi Fellner și Helmer, impozanta clădire a fost inaugurată pe 1 decembrie 1896.
Din 1956 poartă numele poetului Alecsandri, deține 4 săli de spectacol, iar între 2006-2012 trece printr-un proces de reabilitare. Aici funcționează și Opera Națională Română Iași, conlucrând armonios de peste șase decenii.
Așadar, ia-ți și tu bilet la un spectacol și gustă un strop din spiritul cultural ieșean!
Intrare cu plată
44 lei/persoanăTimp mediu petrecut
*Biletele se cumpără cu 30 minute înainte de spectacol. Acces interzis și pierdere valabilitate bilete după începerea spectacolului. Rugămintea conducerii teatrului este ca publicul să fie prezent în sală cu 10 minute înainte de spectacol.
Parcare:
cu plată
Program:
Spectacolele încep de obicei la orele 19.
Adresă și contact:
Str. Agatha Bârsescu nr. 18, mun. Iași, jud. Iași Str. Ștefan cel Mare nr. 4, mun. Iași, jud. Iași ( Agenția Teatrală )
Email:
tniasi@yahoo.comContactează:
Vezi telefonBiserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.
Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.
Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.
Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).
Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.
Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.