- Detaliile prețurilor se găsesc în descriere.
Ateneul din Iași este una dintre cele mai vechi destinații culturale, ale cărei începuturi au fost puse la scurt timp după Marea Unire.
Astfel, în primăvara anului 1920 a fost inaugurat și avea să devină un punct de referință sub titulatura de Ateneul Popular din Tătărași (numele cartierului). De altfel, cu excepția termenului „popular”, ieșenii îi spun la fel.
Cutremurul din 1977 nu l-a trecut cu vederea și din acest motiv a trebuit să fie reconstruit. După aproape un sfert de secol în care a lipsit din viața publicului a fost redeschis în 2002. De atunci și până în prezent e în pas cu lumea culturală, fiind locul unde se petrec numeroase evenimente din acest spectru. De asemenea, aici se pot viziona filme, piese de teatru sau operă, dar și spectacole.
Are o viață foarte activă, fiind prezent în multe proiecte culturale.
Pentru detalii privind prețurile spectacolelor de teatru de la Ateneu Tătărași se găsesc pe adresa de jos:
https://www.ateneuiasi.ro/category/adulti/
Pentru detalii privind prețurile filmelor de cinema de la Ateneu Tătărași se găsesc pe adresa de jos:
https://cinemaiasi.ro/
Așa că, hai să faci și tu cunoștință cu Ateneul!
Intrare cu plată
25 lei/persoanăTimp mediu petrecut
Parcare:
fără plată
Program:
Adresă și contact:
Str. Ion Creangă nr. 14, orașul Iași, jud. Iași
Email:
office@ateneuiasi.roWebsite:
https://www.ateneuiasi.ro/Contactează:
Vezi telefonBiserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.
Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.
Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.
Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).
Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.
Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.