înapoi

Casa Costache Negruzzi din Iași

Casa memorială „Costache Negruzzi” este găzduită de satul natal al scriitorului, Hermeziu, unde memoria acestei familii a rămas profund pecetluită.

A fost deschis publicului larg în toamna anului 1995.

Casa este cea în care s-a născut și a crescut Costache Negruzzi, fiind construită la începutul secolului al XIX-lea.

Între 1949-1969 a funcționat ca gospodărie agricolă colectivă. Ulterior, după împlinirea unui secol de la moartea scriitorului, s-a propus înființarea și transformarea locuinței în muzeu.

Este compus din cinci încăperi și chiar dacă din afară nu pare impresionantă, din interior da. Cuprinde colecții de cărți, manuscrise și altele asemenea organizate într-o bibliotecă generoasă, opere de artă, un pian vechi, obiecte de mobilier și decor, fotografii, toate redând destul de fidel atmosfera de altădată a casei.

 

I-au trecut pragul multe personalități de-a lungul vremii, dar acum e și timpul tău să o faci. Așa că, hai să-i faci o vizită!

Adaugi "Casa Costache Negruzzi din Iași" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 125 atracții turistice din Iași?
Reviews
  • Un loc în care simți cu adevăat atmosfera secolului XIX. Casa memorială "Costache Negruzzi" pune la dispoziția turiștilor cinci săli de expoziție, în care puteți admira diverse obiecte de la cărți, scrisori, fotografii, articole și reviste până la ștampile, medalii, o pipă și un costum negru pe care autorul l-ar fi îmbracat. Fiecare cameră are povestea și misterele ei, ce sunt dezvăluite doar celor ce pășesc pragul casei marelui scriitor moldovean. În casă au intrat de-a lungul timpului numeroase personalități, printre care domnitorii Alexandru Ioan Cuza și Mihail Sturdza, dar și alți scriitori și oameni celebri. În curtea casei se află o trăsură cu care se plimba familia Negruzzi. La câțiva metri de casa memorială in curtea bisericii "Sf. Împărați Constantin și Elena" se află mormântului lui Costache Negruzzi, despre acesta , dar și despre alte secrete neștiute din viata autorului puteți descoperi vizitând Casa memorială "Costache Negruzzi".
  • De vizitat...
  • Pacat ca nu punem in valoare aceste minunate locuri. Persoana platita - salariatul muzeului nu stie sa vorbeasca, nu are suficiente cunostinte, nu stie sa se comporte cu vizitatorii, o atitudine ostila parca a fost deranjata...de prezenta noastra -rusine-
  • O mica parte din istoria vieții lui Costache Negruzzi se poate descoperi aici. Strada a fost renovata recent și e ușor accesibilă locația .
  • A fost fff bine ,e locul meu de baștină,acolo m-am născut și crescut.
30min

Timp mediu de vizitare

*30

Parcare:

fără plată

* Sunt 2 spații largi pentru parcare pe DJ 249 atât în fața casei memoriale cât și în spatele ei.

Program:

  • Duminică 10:00 - 17:00
  • Luni Închis
  • Marți 10:00 - 17:00
  • Miercuri 10:00 - 17:00
  • Joi 10:00 - 17:00
  • Vineri 10:00 - 17:00
  • Sâmbătă 10:00 - 17:00

Adresă și contact:

DJ 249, sat Hermeziu, com. Trifești, jud. Iași

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Moldova:

Iți recomandăm în Iași următoarele locații :

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.