Muzeul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi datează de peste un secol și este locul unde a fost fondat Muzeul de Antichități, devenit apoi Muzeul de Istorie a Moldovei (în Palatul Culturii).
Clădirea a fost ridicată în prima jumătate a secolului XX și proiectată în stil arhitectural neogotic. Aceasta a aparținut unui general din armata Regală, Scarlat Panaitescu, iar în 2007 este cumpărată și reabilitată de către Universitate.
Din 2011 este deschis publicului, iar în cadrul acestuia funcționează două colecții: Muzeul Academic și Muzeul Civilizației Cucuteni. De la diverse documente, studii de cercetare, fotografii și până la unelte, obiecte din ceramică și alte exponate specifice Civilizației Cucuteni pot fi observate aici.
Așa că, propune-ți să-i faci o vizită în viitorul apropiat, trecându-l în planul de călătorie!
Timp mediu de vizitare
*45
Program:
Adresă și contact:
str. Titu Maiorescu nr. 12, mun. Iaşi, jud. Iași
Email:
muzeul@uaic.roWebsite:
http://www.muzeul.uaic.ro/Contactează:
Vezi telefonBiserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.
Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.
Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.
Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).
Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.
Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.