înapoi

Muzeul Universităţii Iaşi

Muzeul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi datează de peste un secol și este locul unde a fost fondat Muzeul de Antichități, devenit apoi Muzeul de Istorie a Moldovei (în Palatul Culturii).

Clădirea a fost ridicată în prima jumătate a secolului XX și proiectată în stil arhitectural neogotic. Aceasta a aparținut unui general din armata Regală, Scarlat Panaitescu, iar în 2007 este cumpărată și reabilitată de către Universitate.

Din 2011 este deschis publicului, iar în cadrul acestuia funcționează două colecții: Muzeul Academic și Muzeul Civilizației Cucuteni. De la diverse documente, studii de cercetare, fotografii și până la unelte, obiecte din ceramică și alte exponate specifice Civilizației Cucuteni pot fi observate aici.

Așa că, propune-ți să-i faci o vizită în viitorul apropiat, trecându-l în planul de călătorie!

Adaugi "Muzeul Universităţii Iaşi" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 125 atracții turistice din Iași?
Reviews
  • Nu ma asteptam sa fiu asa de impresionat de fiecare expunere din muzeu! Superb totul la superlativ
  • Într-un spațiu nu atât de mare foarte multă informație.
  • De vizitat !!! E chiar lângă parcul Copou...3 minute, acces gratuit. Expoziția reprezentând Neoliticul și cultura Cucuteni este de nota 10 ! Ghizi bine pregătiți și disponibili pentru a răspunde la întrebări.
  • Un loc minunat, unde poți primi informații despre trecutul României și al Iașului, unde machetele îți conturează perspectiva locurilor, iar exponatele sunt autentice. Ghizii sunt foarte primitori și oferă răspunsuri avizate. Recomand oricând, mai ales pentru copii în ,,Săptămâna altfel".
  • Muzeul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, cu intrare liberă cumulează Muzeul Culturii Cucuteni, urmaş al Muzeului de Antichităţi al lui Orest Tafrali şi Muzeul Academic, urmaş al Expoziţiei de la Palatul Universitar din Copou, ambele sub acoperişul unei case din perioada interbelică aflată foarte aproape de universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Muzeul conţine artefacte colecţionate de orest Tafrali şi piese de patrimoniu ale Culturii Cucuteni descoperite de arheologi din Cadrul Facultăţii de Istorie sau de la Institutul de Arheologie din Iaşi şi documente de patrimoniu documentar plus obiecte care au făcut parte din dotarea facultăţilor. Muzeul Academic arată evoluţia Unjiversităţii şi a disciplinelor academice în poze, documente şi obiecte.
45min

Timp mediu de vizitare

*45

Program:

  • Duminică 10:00 - 15:00
  • Luni Închis
  • Marți 09:00 - 16:00
  • Miercuri 09:00 - 16:00
  • Joi 09:00 - 16:00
  • Vineri 09:00 - 16:00
  • Sâmbătă 10:00 - 15:00

Adresă și contact:

str. Titu Maiorescu nr. 12, mun. Iaşi, jud. Iași

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Moldova:

Iți recomandăm în Iași următoarele locații :

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.