înapoi

Muzeul Viei și Vinului din Hârlău

Muzeul Viei și Vinului din Hârlău este unic în regiunea Moldovei și este administrat de Muzeul Etnografic al Moldovei ( Palatul Culturii Iași ) din primăvara anului 1990.

Este găzduit de vechea Casă Tăutu, care datează dintre secolele XVII-XVIII. A aparținut logofătului Ioan Tăutu, iar între 1875-1983 a funcționat ca sediu pentru Oficiul Poștal al orașului, trecând ulterior în proprietatea statului. Apoi intră într-un proces de reabilitare până în 2006 când este inaugurat ca instituție muzeală.

Organizat pe parcursul a zece încăperi, muzeul te invită într-un itinerariu complex și real al vinului.

Îl regăsim în cele trei etape ale vieții (nașterea/botezul, nunta și moartea/ înmormântarea) sau în locurile specifice consumului acestuia (ca vechile hanuri), până la diversele bresle, unelte sau sisteme de prelucrare a viei.

Așadar, e timpul să parcurgi și tu acest traseu incomparabil și să incluzi acest obiectiv în planul de călătorie!

Adaugi "Muzeul Viei și Vinului din Hârlău" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 125 atracții turistice din Iași?
Reviews
  • Muzeul prezintă istoria vinului din podgoriile din zonă și este singurul muzeu viticol din Moldova . Clădirea muzeului a aparținut unuia din descendenții logofătului Ioan Tăutu si este monument istoric . A fost restaurată în 1990 . Pana in 1983 a funcționat ca poștă .
  • Ospitalitate, bun gust moldovenesc, traditii. Felicitari celor ce reusesc sa ne pastreze si sa ne prezinte o parte din traiul moldovenilor de odinioara!
  • Superb iar doamna ghid de nota 10 plus
  • O locație care te transpune cu adevărat în viața rurală, fie că vorbim despre un beci al unei case boierești fie de tradițiile care au aduc mereu pe masă un ulcior plin cu vin. Să nu mai vorbim despre poveștile presărate cu umor ale unei doamne ghid-muzeograf excelente.
  • Un loc extraordinar, plin de tradiție și cultură. Doamna care ne-a prezentat muzeul a dat dovadă de un profesionalism aparte, explicând pe îndelete istoria vinului și "drumul vinului". Este un loc ideal pentru excursii, vizite, conferințe și prezentări. Locație excelentă retrasă de zgomotele din oraș și cu loc generos de parcare. Recomand tuturor!

Intrare cu plată

8 lei/persoană
45min

Timp mediu de vizitare

*45

Program:

  • Duminică 10:00 - 17:00
  • Luni Închis
  • Marți Închis
  • Miercuri 10:00 - 17:00
  • Joi 10:00 - 17:00
  • Vineri 10:00 - 17:00
  • Sâmbătă 10:00 - 17:00
*

În perioada sărbătorilor legale muzeul este închis.

Adresă și contact:

str. Logofăt Tăutu nr. 7, Hârlău, jud. Iași

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Moldova:

Iți recomandăm în Iași următoarele locații :

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.