Punctul muzeal „G. Ibrăileanu” din Târgu Frumos funcționează în clădirea Casei de Cultură, fiind un alt obiectiv al Muzeului Național al Literaturii Române din Iași.
La fel ca secția muzeală din Cotnari și acesta a fost deschis în cadrul desfășurării Festivalului Internațional de Literatură și Traducere (FILIT), doar că în toamna lui 2016. Aici sunt expuse diverse fotografii vechi, obiecte de mobiler, opere, scrisori sau alte lucruri care atestă activitatea criticului și scriitorului Garabet Ibrăileanu.
Acesta s-a născut la Târgu Frumos, motiv pentru care instituția îi poartă numele. De asemenea, în fața clădirii se află și o statuie a acestuia.
Așadar, propune-ți să vizitezi această destinație, trecând-o în planul de călătorie!
Timp mediu de vizitare
*30
Parcare:
fără plată
Program:
Adresă și contact:
str. Ecaterina Teodoroiu, Târgu Frumos, jud. Iaşi
Website:
https://www.muzeulliteraturiiiasi.roContactează:
Vezi telefonBiserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.
Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.
Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.
Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).
Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.
Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.